Известни спортисти бягат благотворително за болно дете

Известни спортисти бягат благотворително за болно дете

Известни спортисти бягат благотворително за болно дете

Множество известни спортисти ще се включат в благотворително бягане в подкрепа на малката Дани от Радомир, която страда от рядкото заболяване проксимален бедрен дефицит.

Сред тях са треньорът на „Левски“ Петър Хубчев, неговият помощник Георги Донков, футболисти от представителния отбор, Владимир Николов и играчи от мъжкия волейболен тим, Тити Папазов и отбора по баскетбол, лекоатлетката Инна Ефтимова, деца от спортните клубове и др.

Събитието се организира от привържениците на „Левски“ от „Синя Зона Б-18” с подкрепата на ПФК „Левски” и ОСК „Левски“. То ще се състои утре, на стадион „Виваком Арена Георги Аспарухов“, а началото е в 11:00 часа от арката на входа на спортния комплекс.

Диагнозата на Дани се изразява в деформация на дясното бедро и прогресивно скъсяване на бедрената кост, поради което едното й краче е по-късо от другото с 5 см. За да може Дани да ходи нормално са нужни средства за скъпоструваща операция. Въпреки сериозната диагноза, световноизвестният детски ортопед д-р Дрор Пейли от институт Сейнт Мери, Флорида, САЩ, се съгласява да проведе лечението и дава гаранция, че с няколко операции, направени там ще върне нормалния живот на детето. 

Първата от операциите е най-сложна, с нея ще се коригира деформацията и ще бъде направена реконструкция на бедрената кост. Методът е известен като Супер Хип Процедура и се прилага успешно повече от 10 години в институт Сейнт Мери.

Сумата, необходима за тази операция е 184 744 щатски долара. За да е успешна, интервенцията трябва да бъде направена, когато Дани е на 2 години. След периодът на възстановяване предстои втора операция за удължаване с 5 см., като за нея ще бъдат необходими още 176 498 щатски долара.

Организаторите на благотворителната спортна проява се обръщат към всички хора с добри сърца с призива: "Елате, за да помогнем заедно! Единни можем повече!"

Подробности за трасето и организацията на събитието може да видите тук: https://levski.bg/news/details/177338

Желаещите да помогнат финансово могат да го направят и като изпратят дарителски смс с текст на латиница: DMS YORDANA на 17 777

- Дарителска сметка в лева:

Обединена Българска Банка

IBAN: BG70 UBBS 8002 1084 3315 40

BIC: UBBSBGSF

Титуляр: Йордана Слави Йорданова

- helpkarma: Да помогнем на Йордана да ходи

- PayPal: kristtinas92@gmail.com

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ