Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

„Канзас Сити Чийфс“ спечели „Супербоул“

Getty Images

Отборът „Канзас Сити Чийфс“ е новият носител на трофея „Винс Ломбарди“ на Националната футболна лига на САЩ цели 50 години по-късно след първата си победа в оспорваното състезание, предадоха световните медии.

След обрат в последната четвъртина на мача „Вождовете“ надвиха „Сан Франциско Фортинайнърс“ с резултат 31:20, а заради добрите си отигравания и големите заслуги за дългоочакваната победа 24-годишният куотърбек Патрик Махоумс грабна титлата MVP (най-стойностен играч) и дари 1 млн. долара на Фондация “Make-a-Wish”. „Лидерите, които имаме в отбора, са с мисленето, че никога няма да се откажем и ще се борим до края“, сподели той в края на мача.

Снимка: Getty Images

Треньорът Анди Рийд, който участва в съревнованието за първото място вече 21 сезона, също най-после се докосна до победата на „Супербоул“. Наградата бе приета от главния изпълнителен директор на „Канзас Сити Чийфс“, Кларк Хънт. „Не мога да си помисля за по-добър край на 100-тния сезон на НФЛ от получаването на този трофей... Никой не заслужава трофея повече от Анди Рийд“, заяви Хънт.

Снимка: Getty Images

Над 60 хил. души се събраха на стадион „Хард Рок“ в Маями, за да гледат играта, а в полувремето се насладиха на зрелищното шоу на музикалните изпълнители Шакира, Джей Балвин, Бед Бъни, както и Дженифър Лопес и дъщеря ѝ.

още от Спорт
23
Неделя
Февруари