Кристиано Роналдо - футболист на годината в анкетата Globe Soccer Awards

Кристиано Роналдо - футболист на годината в анкетата Globe Soccer Awards

Кристиано Роналдо - футболист на годината в анкетата Globe Soccer Awards

След като на два пъти остана подгласник на Лео Меси и Виджил ван Дайк в класациите за индивидуални призове (“Златната топка” и FIFA The Best), Кристиано Роналдо най-сетне има повод за радост. Португалският стрелец бе избран за №1 за 2019 г. в анкетата на Globe Soccer Awards, която се организира от Европейската асоциация на футболните агенти и Асоциацията на европейските клубове. Той получи статуетката си на церемония в Дубай. За играча това е четвърти пореден триумф в допитването и общо шести от девет възможни. От старта на организирането на тази класация Кристиано е бил побеждаван само от Радамел Фалкао (2012 г.), Франк Рибери (2013 г.) и Лионел Меси (2015 г.), информира gong.bg.

 

 

Най-добър за 2019 г. сред треньорите е мениджърът на „Ливърпул” – Юрген Клоп, който взима трофея от Дидие Дешан, който триумфира преди 12 месеца. „Ливърпул” бе избран за №1 сред отборите, а над всички сред вратарите е Алисон Бекер.

Агентът на Роналдо, португалецът Жорже Мендеш, доминира при футболните мениджъри.

 

 

Футболистка на годината стана Люси Броунз от Франция. За постижения в кариерата бяха отличени Миралем Пянич от „Ювентус” и Райън Гигс - национален селекционер на „Уелс”. Съдия на годината стана французойката Стефани Фрапарт, а за спорен директор на годината беше отличен Андреа Берта от „Атлетико Мадрид”.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ