Кървав бой и победа с нокаут за Кобрата

Кървав бой и победа с нокаут за Кобрата

Кървав бой и победа с нокаут за Кобрата

В мач, който надмина и най-смелите очаквания за драма, българският номер едно в тежка категория на професионалния бокс Кубрат Пулев записа една от най-големите си победи, след като с огромна аркада над окото успя да оцелее в мача срещу Богдан Дину в САЩ.

Двубоят в Калифорния беше един от най-тежките мачове за българина, който получи тежка серия от удари в 4-ия рунд. Те доведоха до отварянето на сериозна аркада над лявото око на Кубрат Пулев. Българинът обаче не трепна и използва края на рунда и 5-ия, за да премине в офанзива и да смачка своя съперник.

В шестия рунд доминацията му вече бе огромна и за Дину бе трудно да устоява на мощните крошета. Всичко пък приключи след 2:40 минути в седмия рунд, в който Пулев прати съперника в нокдаун два пъти преди да дойде и нокаута. При първия нокдаун имаше и спорен момент, в който Кобрата удари зад главата Дину, за което получи наказателна точка. Това обаче не го притесни и българинът завърши започнатото.

След като бе спрян от боксовата легенда Владимир Кличко, Пулев записа цели 7 поредни победи срещу класни опоненти от всевъзможни краища на света. Това бе и единствената загуба на 37-годишния български лъв до момента.

Той разполага на сметката си с 27 победи, половината от които постигнати след нокаутиране на съперника.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ