Кубрат Пулев официално поиска мач с Анди Руис

Кубрат Пулев официално поиска мач с Анди Руис

Кубрат Пулев официално поиска мач с Анди Руис

Кубрат Пулев и неговият екип внесоха официална петиция в Международната боксова федерация (IBF), в която се иска шампионът Анди Руис да отложи реванша си си с Антъни Джошуа и да се изправи веднага за защита на титлата на организацията срещу българина, съобщава “24 часа”.

В петицията се обяснява, че Кубрат е спечелил правото си на незабавен мач, като е спечелил два елиминационни мача на IBF (на 27 октомври 2018 г. срещу №3 в ранглистата на IBF Хюи Фюри и на 7 май 2016 г. срещу бившия шампион и претендент Дерек Чисора) и е активен срещу сериозни съперници. На 23 март Пулев нокаутира Богдан Дину, №14 в ранглистата на Световната боксова асоциация.

Пулев трябваше да се изправи срещу Антъни Джошуа на 28 октомври 2017 г. в Кардиф, но бе спрян от контузия. След това Джошуа победи с технически нокаут заместника му Карлос Такам и се би с още двама претенденти, преди да загуби колана на IBF и останалите си титли през юни от Руис, без да се изправи срещу българина.

Въпреки, че Пулев отново е официален претендент, промоутърът на Джошуа Еди Хърн обяви, че той и неговият клиент смята да се възползват от клауза в договора за незабавен реванш срещу Руис.

"Чакахме достатъчно. Времето дойде!", обяви промоутърът Боб Аръм, основател и изпълнителен директор на Top Rank, която държи правата на Пулев заедно с Epic Sports. "Анди Руис е задължен да се бие с претендента на IBF Кубрат Пулев", допълва той.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ