Кубрат Пулев излиза тази вечер в решаващ двубой за световната титла

Кубрат Пулев излиза тази вечер в решаващ двубой за световната титла

Кубрат Пулев излиза тази вечер в решаващ двубой за световната титла

Кубрат Пулев излиза тази вечер в решаващ мач срещу британеца Антъни Джошуа за световната титла по бокс в тежка категория. Двубоят е в зала "Уембли Арена" в Лондон и ще започне около полунощ.

Това е втори шанс за Пулев да стане първия българин световен шампион в тежка категория на професионалния бокс.

Той трябваше да чака шест години, за да стигне до втората си възможност да стане номер 1 при най-тежките, след като в края на 2014 година бе нокаутиран от тогавашния шампион Владимир Кличко в Хамбург, припомня БНР. Това е и единствената загуба в професионалната кариера на българина.

От тогава насам 39-годишният Пулев записа осем поредни победи.

Пулев и Джошуа трябваше да се изправят един срещу друг за световната титла още през 2017 година, но тогава схватката не се състоя заради контузия на Кобрата. До момента Джошуа, който е носител на поясите на Световната боксова организация, Световната боксова асоциация и Международната боксова федерация, има 23 победи (21 с нокаут) и само една загуба – от Анди Руис през юни 2019 година. Кубрат има 28 победи (14 с нокаут) и също само едно поражение.

Срещата може да бъде проследена по DAZN в интернет, съобщи на страницата на Кобрата брат му, Тервел Пулев. За целта обаче трябва да се направи предварително регистрация. Абонаментът е на стойност 3 лв и се плаща с банкова карта.

Началото на мача е след 23:30 ч българско време, уточнява Тервел Пулев.

 

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ