Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Кубрат Пулев размаза Райдъл Букър, вече гледа към мач за Световната титла

Снимка: Guliver/ Getty Images

Кубрат Пулев запази статута си на претендент №1 за световната титла на IBF, след като при завръщането си на боксовия ринг беше безкомпромисен и прегази американеца Райдъл Букър пред десетки хиляди зрители във Фресно, САЩ.

Най-добрият ни представител при професионалистите нямаше никакви проблеми с бившия затворник, но въпреки това не съумя да намери път към нокаута и трябваше да се задоволи с победа след единодушно съдийско решение (99:91, 98:92, 98:92). Въпреки това Кобрата изигра впечатляващ двубой, в който показа сериозно разнообразие и подобрена техника при нетолкова удобни му удари с дясна ръка.

Единственият по-колеблив рунд за Пулев беше първият, в който предприе по защитна тактика и опознаваше съперника си. Оттам насетне той прегази своя опонент и не му остави никакви шансове, отстрелвайки го с общо 690 удара - по 69 средно на рунд

Българинът защити повече от убедително своя статут на официален претендент за световната титла на Международната федерация по бокс и очаква бой за нея до 31 май 2020 година. Негов опонент ще бъде победителят от дългоочаквания реванш на 7-и декември между Антъни Джошуа и Анди Руис-младши.

още от Спорт