Кубрат Пулев загуби битката за световната титла

Кубрат Пулев загуби битката за световната титла

Кубрат Пулев загуби битката за световната титла

Кубрат Пулев загуби битката за световната титла по бокс в тежката категория за професионалисти, след като беше нокаутиран от британеца Антъни Джошуа в 9-тия рунд. Британецът успя да защити титлите си в четири от версиите – на Световната боксова организация (WBO), Световната боксова асоциация (WBA) и Международната боксова федерация (IBF) и Международната боксова организация (IBO), информира БНР. 

Двубоят започна с предпазливи действия и на двамата боксьори в първите два рунда. В третия Джошуа притисна Пулев със свирепи атаки. След мощна комбинация от удари британецът разклати сериозно Кобрата, който изпадна в нокдаун. Българинът продължи, но получи много тежък ъперкът, след който бе повален на земята. Пулев успя да се задържи на крака до края на рунда и да продължи мача. След едноминутната пауза изглеждаше така, че Кубрат е успял да върне част от силите си. Надлъгването между двамата продължи. Българинът успя да нанесе няколко точни удара, като според съдиите успя да спечели 8-мия рунд. В следващия Джошуа довърши съперника си. Британецът си служеше много умело с ъперкъти и след още един мощен такъв удар пак прати на пода Пулев. Българинът се изправи, но получи много тежък десен в главата си. Нокаут и победа за Джошуа!

Това беше втора загуба на Кубрат Пулев в мачове за световната титла, след като през 2014 година загуби битката срещу Владимир Кличко в Хамбург с нокаут. Така рекордът на българина в професионалния бокс вече е 18 победи (14 с нокаут) и 2 загуби.

Успехът бе 24-ти в кариерата на Антъни Джошуа и 21-ви с нокаут. Веднага след срещата Джошуа разкри, че се надява следващата защита на титлите му да бъде в британски сблъсък срещу Тайсън Фюри. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ