"Левски Лукойл" и "Балкан" в битка за първото място в Националната баскетболна лига

Левски Лукойл и Балкан в битка за първото място в Националната баскетболна лига

"Левски Лукойл" и "Балкан" в битка за първото място в Националната баскетболна лига

"Левски Лукойл" и "Балкан" ще определят новия шампион на Националната баскетболна лига. Двата отбора стигнаха до решителната фаза на първенството, след като елиминираха съответно "Рилски спортист" и "Академик Бултекс 99".

"Сините" спечелиха с 3:1 победи серията срещу носителя на купата на страната. В последната среща възпитаниците на Константин Папазов се наложиха с 85:81 като гост на "Рилски спортист" в Самоков, предаде „24 часа”. Нов страхотен мач за "Левски Лукойл" изигра гардът Божидар Аврамов, който наниза 25 точки при невероятна успеваемост от стрелбата за 3 т. - 6 от 8 опита. Папазов обаче няма да може да разчита на един от основните си играчи във финалния сблъсък. Павлин Иванов получи травма по време на третия двубой с "Рилски спортист" и ще претърпи операция.

"Балкан" пък се справи с амбициозния тим на "Академик Бултекс 99" също в 4 мача. Крайният успех бе подпечатан след 102:91 при домакинството в Ботевград въпреки фамозното представяне на Димитър Димитров. Крилото на пловдивчани изригна с 37 точки, но те се оказаха недостатъчни за успеха.

След мача наставникът на "Академик Бултекс 99" Асен Николов разкри, че ръководството на клуба е взело заеми, за да може да бъдат изиграни оставащите срещи до края на първенството. Неговите възпитаниците ще се борят за бронза с "Рилски спортист".

Първият мач от спора за титлата е на 21 май от 18,30 ч в зала "Универсиада". Серията е отново до три победи от пет срещи.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ