Линдзи Вон приключи кариерата си с бронзов медал

Линдзи Вон приключи кариерата си с бронзов медал

Линдзи Вон приключи кариерата си с бронзов медал

Линдзи Вон се спусна за последно по състезателната писта, грабна бронзов медал в кралската дисциплина от световното първенство и каза "Сбогом" на активния спорт, съобщава bTV. Вон даде време от 1:02:23 в спускането в Оре, Швеция. Тя участва в състезанието с трети стартов номер. В началото на седмицата американката преживя жестоко падане в първия манш на супергигантския слалом. Тя обаче не се отказа от днешния (10 февруари) старт. Той пък се очакваше с огромно нетърпение, тъй като Вон бе обявила, че ще е последен в близо 20-годишната ѝ кариера. 

На първо място завърши Илка Щухец, която донесе трета поредна световна титла за Словения с време 1:01:74. Тя бе първа и преди 2 години. За първи път от 30 години насам шампионката в спускането защитава титлата си. През 1987 и 1989 г. първа стана Мария Вализер.

Втора се нареди Корин Сутер от Швейцария с време 1:01:97.

На 34 години и 115 дни Вон вече е най-възрастната скиорка с медал от световни първенства. Тя подобри рекорда на Вероника Велез-Зузулова , която взе медал на световното в Сен Мориц през 2017 г. на 32 години и 214 дни.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ