Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Линдзи Вон приключи кариерата си с бронзов медал

Линзи Вон е двукратна световна шампионка от 2009 г. Тогава тя спечели първите места в спускането и гигантския слалом във Вал д'Изер, Франция. Красивата блондинка има и олимпийска титла от Ванкувър 2010 в спускането. Тя е четирикратна носителка на Световната купа по ски алпийски дисциплини. Снимка: Hans Christiansson / Shutterstock.com

Линдзи Вон се спусна за последно по състезателната писта, грабна бронзов медал в кралската дисциплина от световното първенство и каза "Сбогом" на активния спорт, съобщава bTV. Вон даде време от 1:02:23 в спускането в Оре, Швеция. Тя участва в състезанието с трети стартов номер. В началото на седмицата американката преживя жестоко падане в първия манш на супергигантския слалом. Тя обаче не се отказа от днешния (10 февруари) старт. Той пък се очакваше с огромно нетърпение, тъй като Вон бе обявила, че ще е последен в близо 20-годишната ѝ кариера. 

На първо място завърши Илка Щухец, която донесе трета поредна световна титла за Словения с време 1:01:74. Тя бе първа и преди 2 години. За първи път от 30 години насам шампионката в спускането защитава титлата си. През 1987 и 1989 г. първа стана Мария Вализер.

Втора се нареди Корин Сутер от Швейцария с време 1:01:97.

На 34 години и 115 дни Вон вече е най-възрастната скиорка с медал от световни първенства. Тя подобри рекорда на Вероника Велез-Зузулова , която взе медал на световното в Сен Мориц през 2017 г. на 32 години и 214 дни.

още от Спорт
26
Сряда
Февруари