Ливърпул постави на колене Барселона

Ливърпул постави на колене Барселона

Ливърпул постави на колене Барселона

Ливърпул постигна изключителен обрат срещу Барселона в полуфиналния реванш от Шампионска лига. На собствения си стадион „Анфийлд” „мърсисайдци” победиха „каталунците” с 4:0 и с общ резултат 4:3 се класираха на финала в най-комерсиалния клубен футболен турнир. Анализатори и букмейкъри даваха минимален шанс това да се случи, но англичаните показаха, че във футбола всичко е възможно стига да има желание.

Шоуто под знака на Ливърпул започна в седмата минута с гол на Дивог Ориги. Това ранно попадение вдъхнаха надежда на домакините, които се хвърлиха да постигнат немислимото. Барселона обаче ловко парира устрема на англичаните и до почивката играта бе съсредоточена главно в средата на терена.

Втората част в игра се появи Жоржиньо Вейналдум, който наклони силно везните в полза на Ливърпул. Именно той реализира два гола в 54-та и 56 та минути за 3:0.

Това взриви стадиона, а Барселона не знаеше къде се намира. Испанските футболисти изглеждаха безпомощни. Дори титанът Меси не съумяваше да сътвори нищо.

След третото попадение Ливърпул намали леко темпото, което даде спокойствие на футболистите. Това доведе до повече владение на топката.

Така се стигна до 79-та минута, когато Ориги сложи точки на мача, вкарвайки втория си гол в срещата и четвърти за „мърсисайдци”.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ