Марадона остава в болница заради абстиненция

Марадона остава в болница заради абстиненция

Марадона остава в болница заради абстиненция

Болничният престой на аржентинската футболна легенда Диего Марадона след спешно направената му операция ще бъде удължен с няколко дни заради абстинентен синдром. Това съобщи в четвъртък личният лекар на звездата Леополдо Луке, информира БНР.

"След операцията той имаше няколко момента на объркване, които ние, заедно с лекуващите лекари, отнасяме към клиничната картина на абстиненцията", каза Луке. По думите му, лекуващите лекари са решили да оставят Марадона в болницата, за да тушират синдрома, което "ще отнеме няколко дни". Той не разясни какво е причинило синдрома на абстиненция. През юни лекуващият лекар на бившия футболист призна, че Марадона се е справил със зависимостта от наркотици, но е имал проблеми с алкохола.

В същото време Луке отбеляза, че като цяло Марадона се чувства добре. "С Диего дори танцувахме", каза лекарят. Вчера той съобщи, че направената на Марадона томографията потвърждава, че операцията е била успешна и че бившият футболист вече иска да се върне у дома. 

Марадона беше приет в болницата в град Ла Плата в понеделник. По думите на Лукe, хоспитализацията не е била спешна, а самият бивш футболист е искал да се подложи на медицински преглед, по време на който беше разкрито наличието на субдурален хематом. Във вторник Марадона беше преместен в друга болница, където беше опериран.

На 30 октомври аржентинската легенда навърши 60 години. В момента той е старши треньор на аржентинския тим Химнасия и Есгрима.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ