Мария Шарапова сложи край на кариерата си

Мария Шарапова сложи край на кариерата си

Мария Шарапова сложи край на кариерата си

Бившата №1 в световната ранглиста на женския тенис Мария Шарапова обяви края на кариерата си. 32-годишната рускиня направи това с писмо, публикувано в списание Vogue. В него тя говори за „спорта, който ù е бил като семейство повече от 28 години."

„Тенис, казвам ти довиждане!“, написа Шарапова. 

Бившата приятелка на Григор Димитров спечели пет титли от Големия шлем, първата от които едва на 17 г. на Уимбълдън. Тогава тя побеждава Серина Уилиямс в напрегнат финален дуел на турнира. Шарапова направи и сериозно име извън корта, като е най-печелещият спортист при жените в 11 поредни години, според Forbes.

Дълго време 188-сантиметровата блондинка от Няган беше най-популярната и най-добре платената спортистка на планетата. С договорите с Nike и Evian, тя е спечелила само през 2015-а година 30 милиона долара. След допинг наказанието за употреба на мелдоний през 2016 г. обаче тя не можа да върне предишната си форма, а последната година беше сполетяна от контузии.

Последният двубой на Шарапова беше на 21 януари тази година. В първия кръг на Откритото първенство на Австралия тя отстъпи на хърватката Дона Векич с 3:6 и 4:6. 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ