Мария Шарапова стана инвеститор в компания за грижа за тялото

Мария Шарапова стана инвеститор в компания за грижа за тялото

Мария Шарапова стана инвеститор в компания за грижа за тялото

След като обяви оттеглянето си от корта, тенисистката Мария Шарапова все повече се насочва към инвестирането и разработката на бизнес проекти.

Брандът Therabody е следващият в списъка ѝ, предаде Business Insider. Той произвежда устройството за масаж Theragun, използвано от холивудски звезди и популярни атлети, и привлича вниманието ѝ още преди години, като играч, който е способен да промени уелнес индустрията с иновативната си технология. „В този етап от кариерата си имам възможност да посветя повече време на откриване и преследване на нови инвестиции“, отбелязва тя.

До момента Шарапова е вложила 900 хил. долара в Bala Bangles – компания за ластици за китки и глезени, създадена от предприемача Марк Кубан, а от 2012-а развива и магазините си за бонбони, шоколад и трюфели Sugarpova – бранд, който стартира сама с 500 хил. долара лични средства.

В продължение на 11 години тенисистката беше най-високо платената спортистка в света, а богатството ѝ се оценява на над 300 млн. долара.

Когато обмисля инвестиция, тя се фокусира основно върху марки, които дават различно решение на даден проблем чрез технологията или фантастичния си дизайн. „Пишете си домашното. Не прибързвайте с грешните решения и не забравяйте да си оставите време за надлежна проверка“, съветва Шарапова предприемачите.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ