Медведев разби мечтата на Джокович за Голям шлем

Медведев разби мечтата на Джокович за Голям шлем

Медведев разби мечтата на Джокович за Голям шлем

Стремежът на Новак Джокович за рекордната 21-ва титла от голям тенис турнир, която би завършила календарната година от Големия шлем, се срина на финалната права след зашеметяващото поражение с 6-4 6-4 6-4 от руснака Даниил Медведев на US Open.

Медведев, който играе на трети голям финал, най-накрая издигна трофей от Големия шлем, с което отмъсти за загубата от сърбина на финала на Откритото първенство на Австралия по-рано тази година, предаде „Ройтерс“.

34-годишният Джокович опитваше да стане първия мъж за повече от половин век, спечелил и четирите награди от Големия шлем за една и съща година. Това щеше да го направи едва третия човек след Дон Бъдж (1938) и Род Лейвър (1962 и 1969) с такова постижение.

На този фон Медведев също беше наясно, че в историята на спорта има отредено място за него, ако именно той обърка плановете на Джокович. „Той искаше огромна история и знаейки, че успях да го спра, определено прави момента по-сладък и ми нови увереност за това, което предстои“, коментира руският тенисист.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ