нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Медведев разби мечтата на Джокович за Голям шлем

Getty Images

Стремежът на Новак Джокович за рекордната 21-ва титла от голям тенис турнир, която би завършила календарната година от Големия шлем, се срина на финалната права след зашеметяващото поражение с 6-4 6-4 6-4 от руснака Даниил Медведев на US Open.

Медведев, който играе на трети голям финал, най-накрая издигна трофей от Големия шлем, с което отмъсти за загубата от сърбина на финала на Откритото първенство на Австралия по-рано тази година, предаде „Ройтерс“.

34-годишният Джокович опитваше да стане първия мъж за повече от половин век, спечелил и четирите награди от Големия шлем за една и съща година. Това щеше да го направи едва третия човек след Дон Бъдж (1938) и Род Лейвър (1962 и 1969) с такова постижение.

На този фон Медведев също беше наясно, че в историята на спорта има отредено място за него, ако именно той обърка плановете на Джокович. „Той искаше огромна история и знаейки, че успях да го спра, определено прави момента по-сладък и ми нови увереност за това, което предстои“, коментира руският тенисист.

още от Спорт