„Мерцедес“ с нов главен спонсор преди старта на Формула 1

„Мерцедес“ с нов главен спонсор преди старта на Формула 1

„Мерцедес“ с нов главен спонсор преди старта на Формула 1

Екипът на „Мерцедес“ също показа цветовете на новия си болид W11. Това стана на събитие в Лондон днес. Немският тим също така обяви и сътрудничеството с нов главен спонсор – компанията INEOS за срок от 5 години. Нейното лого е оцветено в червено и е разположено на предното крило отстрани, на задното крило и на тръбата за въздух на двигателя, информира gong.bg.

INEOS е световен производител на специализирани химически и нефтопродукти. През миналата година тимът, спонсориран от ИNEOS, спечели най-престижното колоездачно състезание – Обиколката на Франция. Собственик на компанията е най-богатият човек във Великобритания - Джим Ратклиф.

„Партньорството е индикация, че ние искаме да продължим нашето успешно пътешествие във Формула 1. Но още обсъждаме бъдещето на F1 със собствениците на спорта. Отнема време да уточним детайлите. Има още много теми на дневен ред, които трябва да обсъдим“, каза спортният шеф на тима Тото Волф.

Австриецът заяви още, че се надява отборът да продължи да предлага най-бързата кола и да може да бъде достатъчно атрактивен за най-бързите пилоти, какъвто е Люис Хамилтън.

Новата кола на „Мерцедес“ ще бъде показана на 14-и февруари. Официално началото на сезона във Формула 1 ще бъде дадето на 15-и март с Гран При на Австралия.

„Изглежда, че състезанието за Гран при на Китай ще се състои по план, въпреки коронавирусът”, каза още Тото Волф.

Междувременно, от „Мерцедес“ ще възобновят преговорите за нов договор с голямата звезда на отбора Люис Хамилтън. Това ще се случи след началото на новия сезон във Формула 1, съобщават британските медии. Хамилтън има контракт със “Сребърните стрели” до края на 2020 година. 35-годишният Люис Хамилтън, който премина в „Мерцедес“ през 2013 година, спечели пет от общо шестте си световни титли с германския отбор.  

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ