Мъгла е вероятната причина за трагедията, при която загина Коби Брайънт

Снимка: Guliver / Getty images

Мъгла и намалена видимост са най-вероятните причини за катастрофата с хеликоптер, при която загина легендата на американския баскетбол Коби Брайънт, предаде в. „Ню Йорк пост". При инцидента загинаха още 8 души, сред които и 13-годишната му дъщеря Джиана.

Брайънт е пътувал в частен хеликоптер „Сикорски", който по неясна до момента причина е загубил  височина и се е разбил край Калабасас, северозападно от Лос Анджелис.

От полицейското управление в Лос Анджелис съобщиха, че метеорологичните условия не са отговаряли на „стандартите за летене“ по времето, когато Брайънт е бил във въздуха заедно със своята дъщеря.

„Метеорологичната ситуация не отговаряше на минималните ни стандарти за летене. Мъглата беше достатъчно гъста, че да ne летим“, коментира говорителят на управлението Джош Рубенстийн.

Той добави, че според полицейските разпоредби хеликоптерите на управлението могат да бъдат използвани, когато има видимост от поне 2 мили (3,2 км).

Хиляди фенове се събраха пред залата на „Стейпълс Сентър“, където Брайънт прекара 20-годишната си кариера в „Лос Анджелис Лейкърс“.

Брайънт има 5 титли на НБА. Участвал е 18 пъти и в Мача на звездите, като е един от двамата в историята играчи печелили отличието „Най-полезен играч“ 4 пъти. В кариерата си е отбелязал 33 643 точки и общо 6306 асистенции.

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ