Мишел Платини отново с белезници

Мишел Платини отново с белезници

Мишел Платини отново с белезници

Бившият президент на УЕФА Мишел Платини е бил арестуван във Франция заради домакинството на Катар за Мондиал 2022.

Бившият капитан на Франция е бил задържан от френската полиция във вторник сутринта в Нантер, западното предградие на Париж, като част от разследването за корупция, предаде Индипендънт.

Платини бе избран за президент на УЕФА през 2007 година и остана на своя пост до 2015 година, когато бе отстранен от поста заради обвинения в корупция. Той бе признат за виновен за получаването на нерегламентиран хонорар от страна на бившия президент на ФИФА Сеп Блатер. Тогава му бе наложена забрана да заема каквито и да е постове, свързани с футбола в рамките на 6 години. След обжалване присъдата му бе намалена на 4 години.

Забраната изтече тази година през март, но следствието за борба с корупцията във футбола, отново се прицели в Платини и конкретно как точно Катар е спечелил правото да бъде домакин на Мондиала. за Световното тогава се бореха още юСАЩ, Южна Корея, Япония и Австралия.

Световните медии коментират, че следствието явно разполага с нови доказателства, за да се стигне до ареста на Платини, но засега не е ясно какви са те.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ