Моринари Ватанабе остава начело на Международната федерация по гимнастика

Моринари Ватанабе остава начело на Международната федерация по гимнастика

Моринари Ватанабе остава начело на Международната федерация по гимнастика

Моринари Ватанабе бе преизбран за президент на Международната федерация по гимнастика (FIG) с 81 гласа срещу 47 за единствения му конкурент в надпреварата за поста – Фарид Гайибов, министър на спорта на Азербайджан.

Японецът е начело от 2017 г. и с вота в негова полза си осигури нов мандат за периода 2022-2024 г. по време на Конгреса на организацията в турския град Анталия, съобщиха от FIG.

„Искам да ви благодаря от дъното на сърцето си, че повярвахте в мен… Моята политика като президент на FIG е да подкрепям националните федерации“, каза Ватанабе.

Федерациите членки избраха и трима негови заместници – Али Ал-Хитми, Нели Ким и Суат Челен. Избрани са и новите членове на 7-местния Изпълнителен комитет на FIG – в него влизат спортисти от САЩ, Китай, Русия, Финландия.

В ръководните структури на FIG влизат и петима българи – Мария Петрова влиза в Техническия комитет по художествена гимнастика, председателят на Българската федерация по скокове на батут Стоян Димитров е избран за трети пореден мандат за член на Съвета на организацията, съобщиха от Българската федерация по художествена гимнастика.

Мариела Стойчева влиза в Техническия комитет по скокове на батут, а Николина Христова става част от Техническата комисия по акробатика. Десислава Богушева се присъединява към комисията по аеробика.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ