На 42 години Георги Петков се връща на вратата на националите

На 42 години Георги Петков се връща на вратата на националите

На 42 години Георги Петков се връща на вратата на националите

Георги Петков отново ще пази за националния отбор на България. 42-годишният славист ще смени титуляра Пламен Илиев за последните 2 мача от турнира Лига на нациите. Младият страж наскоро получи контузия, която го вади от сметките за около три седмици.

На 16-и ноември избраниците на селекционера Петър Хубчев гостуват на Кипър, а 3 дни по-късно приемат Словения в заключителния двубой в групата, припомня sportal.bg. Именно на 19 ноември през 2008 г. Петков за последно пази за България. Тогавашният вратар на Левски имаше тежка вечер в Белград, където Сърбия разби с 6:1 националите в контролна среща.

Миналия месец Хубчев върна Петков в националния за двубоите срещу Кипър и Норвегия в Лигата на нациите. За тях той остана резерва на Пламен Илиев. Сега при ситуацията с травмата на вратаря, който също мина през Левски, култовият за българския футбол Петков ще се превърне в негов феномен. Той ще стане най-възрастният национал в цялата история на най-популярната игра с топка в света у нас.

Роденият в Пазарджик играч заслужи отново повиквателна за националния тим със силната си игра през цялата 2018 г. Петков бе с основен принос за спечелването на купата на България от Славия. Той спаси 3 дузпи във финала срещу Левски.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ