нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Наско Сираков ще получи акциите на "Левски", обяви Божков

Снимка: Фейсбук

Васил Божков обяви, че Наско Сираков ще получи акциите на клуба, след като феновете гласуваха в онлайн анкета на профила на Божков във Фейсбук. Четирите най-обсъждани кандидатури бяха тези на Наско Сираков, Константин Папазов, Националния клуб на привържениците и Тръст „Синя България“, като беше дадена възможност и за добавяне на други личности и организации от потребителите. Сред предложенията се появиха и имената на премиера Бойко Борисов, който вече отказа да му бъдат джиросани акциите на "Левски", и на депутата от ДПС Делян Пеевски. 

"През януари предадохте ПФК "Левски", май месец го хвърлихте в задкулисието. Слабият и объркан премиер Бойко Борисов, даващ непрекъснато съвети за собствеността и какво да се случва с отбора, не посмя да поеме отговорността за „любимия“ си клуб. Наско Сираков ще получи собствеността на акциите при съгласие от негова страна. Успех на „Левски", обяви днес Васил Божков на страницата си в социалната мрежа.

Любопитното е, че миналата седмица в ефира на bTV Георги Попов, който е собственик на мажоратирания пакет (близо 87%) от акциите на "Левски", обяви че е разговарял с Наско Сираков, който се е съгласил да поеме отговорността за собствеността на "сините". Това стана малко след неуспешното джиросване на акциите на Борисов. 

А докато спорът за акциите и финансирането на "Левски" все още продължава, основният източник на средства за клуба за последните 3 месеца се оказаха феновете. Съобщението за това излезе на официалната страница на "сините" във Фейсбук.  В периода от февруари до април "Левски" е генерирал приходи от близо 2 млн. лева, като привържениците на отбора са събрали над 1 милион и 700 хиляди лева, което е 88 % от всички приходи. Средствата са дошли под формата на дарения, артикули, билети и абонаментни карти. От друга страна, разходите на "сините" са близо 2 милиона и 243 хиляди. От тях 47% са за заплати, осигуровки и данъци, 16% разходи към НАП и 14% организация за мачовете на първия отбор. 

 

още по темата
още от Спорт