Наско Сираков ще получи акциите на "Левски", обяви Божков

Наско Сираков ще получи акциите на Левски, обяви Божков

Наско Сираков ще получи акциите на "Левски", обяви Божков

Васил Божков обяви, че Наско Сираков ще получи акциите на клуба, след като феновете гласуваха в онлайн анкета на профила на Божков във Фейсбук. Четирите най-обсъждани кандидатури бяха тези на Наско Сираков, Константин Папазов, Националния клуб на привържениците и Тръст „Синя България“, като беше дадена възможност и за добавяне на други личности и организации от потребителите. Сред предложенията се появиха и имената на премиера Бойко Борисов, който вече отказа да му бъдат джиросани акциите на "Левски", и на депутата от ДПС Делян Пеевски. 

"През януари предадохте ПФК "Левски", май месец го хвърлихте в задкулисието. Слабият и объркан премиер Бойко Борисов, даващ непрекъснато съвети за собствеността и какво да се случва с отбора, не посмя да поеме отговорността за „любимия“ си клуб. Наско Сираков ще получи собствеността на акциите при съгласие от негова страна. Успех на „Левски", обяви днес Васил Божков на страницата си в социалната мрежа.

Любопитното е, че миналата седмица в ефира на bTV Георги Попов, който е собственик на мажоратирания пакет (близо 87%) от акциите на "Левски", обяви че е разговарял с Наско Сираков, който се е съгласил да поеме отговорността за собствеността на "сините". Това стана малко след неуспешното джиросване на акциите на Борисов. 

А докато спорът за акциите и финансирането на "Левски" все още продължава, основният източник на средства за клуба за последните 3 месеца се оказаха феновете. Съобщението за това излезе на официалната страница на "сините" във Фейсбук.  В периода от февруари до април "Левски" е генерирал приходи от близо 2 млн. лева, като привържениците на отбора са събрали над 1 милион и 700 хиляди лева, което е 88 % от всички приходи. Средствата са дошли под формата на дарения, артикули, билети и абонаментни карти. От друга страна, разходите на "сините" са близо 2 милиона и 243 хиляди. От тях 47% са за заплати, осигуровки и данъци, 16% разходи към НАП и 14% организация за мачовете на първия отбор. 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ