Не само Борислав Михайлов, целият изпълком на БФС подаде оставка. Балъков също

Не само Борислав Михайлов, целият изпълком на БФС подаде оставка. Балъков също

Не само Борислав Михайлов, целият изпълком на БФС подаде оставка. Балъков също

Всички членове на изпълкома на БФС, както и селекционерът на националния отбор Красимир Балъков подадоха оставки по време на днешното заседание във футболната централа. То бе свикано извънредно, за да разгледа подадената от президента на БФС Борислав Михайлов оставка след призива на премиера да се оттегли. Скандалът избухна след катастрофалната загуба на България от Англия в мач от евроквалификациите с 0:6 и организирани расистки прояви по трибуните от български ултраси, заради които страната ни стана обект на заклеймяване от чуждестранните медии.

Красимир Балъков направи отчет за извършената дейност от него и реши да поеме отговорност за резултатите. Оставката му е приета.

Михаил Касабов временно заема президентския пост на БФС до конгреса, а първият вицепрезидент на БФС Йордан Лечков ще търси нов треньор за националите ни.

Според официалното съобщение на сайта на БФС, следвайки Устава на федерацията, позицията на временно изпълняващ президент на Съюза е била предложена на първия вицепрезидент Йордан Лечков, който обаче е отказал да заеме длъжността. Същото стори и вицепрезидентът Атанас Фурнаджиев. "При създалите се обстоятелства, членовете на Изпълнителния комитет единодушно възложиха на досегашния вицепрезидент Михаил Касабов временно да оглави централата и да организира Извънреден конгрес за избора на нов ръководен орган. Това ще се случи на следващото заседание на Изпълкома, което г-н Касабов има за задача да организира в най-скоро време.", гласи още съобщението.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ