Невиждано шоу в Шампионска лига изнесоха Сити и Тотнъм

Невиждано шоу в Шампионска лига изнесоха Сити и Тотнъм

Невиждано шоу в Шампионска лига изнесоха Сити и Тотнъм

Изключителен мач. Може би един от най-добрите в историята на Шампионска лига. Манчестър Сити победи Тотнъм с 4:3, но отпадна в биитката за полуфиналите. Двубоят беше четвъртфинален реванш. Първата среща приключи 1:0 в полза на лондонския тим.

Ако мачът на стадиона на Тотнъм беше игра на „котка и мишка”, то снощи имаше само една цел - гонене на голове. Надпреварата започна още в 4-та минута, когато Стърлинг изведе Сити напред. Но кой ще предположи, че 6 минути по-късно Тотнъм ще обърне до 1:2 с две попадения на Сонг, съответно в 7-та и 10-та минута.

Публика, треньори, анализатори беше смаяна от този развой, но всичко тепърва предстоеше.

12-та минута 2:2. Точен е Силва. Нови две положения за Тотнъм, гол за Манчестър Сити. Поредният обрат в срещата е дело на Стърлинг.

До края на полувремето нещата се поуспокиха малко, не че липсваха атаки, просто нямаше повече голове.

Второто започна с натиск на „гражданите” и опасни контраатаки от страна на „шпорите”. Беше ясно, че ще има още голове. И те не закъсняха. Агуеро покачи на 4:2 в 59-та минута. Но Тотнъм все още имаха какво да покажат и го направиха в 73-та с попадение на Лоренте.

И за да е пълна драмата в 89-та минута Сити стигна до толкова важния гол, но за ужас на всички фенове на манчестърския отбор, той беше отменен.

Така на полуфинал се класира Тотнъм с общ резултат от двете срещи 4:4.

В другата среща Ливърпул очаквано се справи с Порто с 4:1 и с общ резултат 6:1 е на полуфинал.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ