Новак Джокович: Никога няма да забравя дисквалификацията

Новак Джокович: Никога няма да забравя дисквалификацията

Новак Джокович: Никога няма да забравя дисквалификацията

Тенисистът Новак Джокович описа като „Голям урок“ дисквалификацията си от 140-ото издание на Откритото първенство на САЩ, след като удари странична съдийка с топка в лицето по време на мача си срещу испанеца Пабло Буста.

„Разбира се, беше ми трудно да го приема, веднага след като се случи. В продължение на няколко дни бях в шок и бях разтърсен от цялото това нещо“, коментира спортистът по време на пресконференция в Рим, цитиран от CNN. „Имаше много спекулации за това дали беше заслужено. Приех го, продължих напред... Не мисля, че някога ще го забравя“, добави още той, но предупреди, че не може да обещае, че подобен инцидент няма да се повтори, макар че ще прави всичко възможно да бъде по-въздържан.

Ударът срещу жената беше в областта на гърлото ѝ, след него тя падна на земята и бе незабавно прегледана от лекарски екип. 33-годишният тенисист бе глобен с 10 хил. долара заради неспортсменско поведение, както и лишен от точки и средства от наградния фонд на турнира.

 

Джокович, който достигна до четвъртия кръг на U.S. Open, вече се готви за първенствата на Италия и Франция. Колегата му Рафаел Надал е сред коментиралите случая. „Последствията винаги са едни и същи. Новак нямаше късмет... Важно е да имаш правилния самоконтрол на корта защото, ако ли не, можеш да нямаш късмет, като него“, заяви той.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ