Обиден Йозил напуска националния отбор на Германия

Обиден Йозил напуска националния отбор на Германия

Обиден Йозил напуска националния отбор на Германия

„С тежко сърце и след дълги размисли аз реших, че повече няма да играя в германския национален отбор, докато усещам расизъм и неуважение." С тези думи в пространно писмо до медиите и феновете полузащитникът на „Арсенал" Месут Йозил най-после внесе яснота в бъдещето си след провала на Бундестима на световното в Русия.

Халфът протестира срещу опитите му неговата и на съотборника му в националния Илкай Гюндоган снимка с президента на Турция Ердоган да бъде изкарана главна причина за това, че Германия не успя да излезе от предварителната група за първи път в историята.

Йозил обвинява конкретно президента на Германския футболен съюз Райнхард Гриндел, предаде „24 часа”. „В неговите очи и в очите на неговите съюзници аз съм германец, когато побеждаваме и турчин, когато губим”, пише футболистът в писмото си.

Той обяснява, че от него се е отдръпнал е един от спонсорите му - Adidas, който е спонсор и на ГФС и националния отбор.

„Аз винаги се раздавах максимално за партньорите си, треньорите и всички германци. Но докато висши служители от ГФС се отнасят така към мен и проявяват неуважение към моите турски корени, като ме превръщат в оръжие на своята пропаганда, аз казвам: Стига! Аз не играя футбол за това. Няма да остана със скръстени ръце. Расизмът не трябва да бъде търпян”, завършва писмото си Месут Йозил.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ