нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Олимпиадата може да се проведе при закрити врата

Getty Images

Предстоящите летни Олимпийски игри вероятно ще се проведат при закрити врата. Това съобщи за „Франс прес“ президентът на Токио 2020, Сейко Хашимото, обещавайки безопасно провеждане на дългоочаквания спортен форум.

По думите ѝ Олимпиадата ще бъде успешна, ако организаторите „напълно защитят“ атлетите и хората в Китай, пише France 24.

Чуждестранната публика вече бе забранена, а решение за допускане на местни фенове ще се вземе през юни. „Може да има ситуация, в която да не можем да позволим на зрителите да присъстват“, призна Хашимото.

Скорошното нарастване на броя на заразените в Япония доведе до обявяване на извънредно положение в няколко префектури, включително Токио.

Тъй като здравната система вече е под натиск, организаторите на Олимпийските игри бяха критикувани за това, че са поискали доброволен медицински персонал за спортното състезание. Според Хашимото отказът от допускане на фенове до залите може да облекчи натиска върху съдебната система.

Игрите никога не са били отменяни, освен във военно време. Сега организаторите не виждат възможност за забавяне или отмяна. В опит да спечелят общественото доверие те наложиха правилото всеки спортист да бъде подлаган на ежедневно тестване за COVID-19, както и да е ограничен в публичните си посещения.

още от Спорт