Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Отбор по американски футбол се ребрандира заради протестите в САЩ

Getty Images

Националната футболна лига ще смени името и логото на вашингтонския отбор по американски футбол Redskins заради зародилото се масово недоволство по време на протестите за расово равноправие, че се създава негативна препратка към коренното население на Щатите.

Решението идва дни след като от ръководството на отбора обявиха, че обстойно се преразглежда името му. Собственикът Даниел Снайдър и главният треньор Рон Ривера участват в работата по създаването на изцяло нова идентичност, която „да вдъхнови спонсорите, феновете и общността за следващите 100 години“, предаде CNN.

Новото име все още не е ясно, но основната цел при неговия избор ще бъде да отдава почит на армията и коренното население на страната. За ребрандирането му е призовавано многократно, включително от бившия американски президент Барак Обама.

За промяната са настояли и голяма част от спонсорите на отбора, включително FedEx, която притежава правата за стадиона на Redskins, както и Nike и Amazon, които премахнаха всички артикули с логата на отбора от онлайн магазините си.

още от Спорт