Eurosport: България сложи край на 50-годишна магия

Медии в Швеция коментираха с гръмки заглавия загубата на тима си от България с 2:3 в квалификация за Мондиал 2018 в София, предава агенция Фокус. Някои отбелязват, че „тре крунур“ са играли неузнаваемо, тактиката на отбора е била слаба, а играчите не са във форма.

В материал „Дагенс Нюхетер“ обръща внимание на факта, че България е успяла да спечели срещу Швеция за първи път от 50 години.

Повечето медии имат близки заглавия, в които се отличават думите „фиаско“, „тежка загуба“ и „класирането за Световното е под въпрос“, продължава Фокус.

Авторитетният вестник „Експресен“ цитира думите на Петър Хубчев след мача, с които селекционерът изрази гнева си от работата на съдията Паоло Талиавенто.

Националът Станислав Манолев коментира домакинската победа с 3:2 като посочи, че се е получил здрав мач и спортистите са зарадвали хората. Надявам се на следващия мач да има повече зрители, каза той. Играем на предела на своите възможности, надявам се в бъдеще да имаме също добри резултати и да продължим да радваме хората, посочи Манолев. При 1:0 си казахме, че може да ги бием, каза той.

Eurosport също отразява мача. България сложи край на 50-годишна магия на футболни загуби от Швеция, посочва в заглавие спортната медия. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ