Чехът Павел Върба става треньор на „Лудогорец“ от 1 януари

Чехът Павел Върба става треньор на „Лудогорец“ от 1 януари

Чехът Павел Върба става треньор на „Лудогорец“ от 1 януари

Теньор №1 на Чехия - Павел Върба поема „Лудогорец“ след 1 януари 2020 г. Специалистът, който до вчера води „Виктория“ (Пилзен), пристига в България с двама свои сънародници - Зденек Бечка (полощник-треньор) и Мартин Тичачек (треньор на вратарите). Това беше обявено на клубния сайт.

Досегашният наставник Станислав Генчев остава в щаба на именития чех като помощник. Върба, който ще ръководи отбора в продължение на две години и половина, ще бъде представен пред медиите в България в първите дни на януари 2020 г.

Павел Върба има богата треньорска кариера, белязана от серия успехи основно с „Виктория“. Той е четирикратен шампион на Чехия и носител на купата на страната с тима от Пилзен. С „Виктория“ стига три пъти до групите на Шампионската лига, като и в трите случая продължава в Лига Европа като трети. Има и титла на Словакия с отбора на „Жилина“. Работил е и в руския „Анжи“. Бил е начело на националния отбор на Чехия, когото класира и води на европейското първенство във Франция през 2016 г.

56-годишният Върба осем пъти е избиран за треньор №1 на Чехия. В неделя Върба за последен път води „Виктория" в домакинския мач срещу „Теплице“, след което бе изпратен от феновете на домакините изключително емоционално. 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ