Петър Чех пак ще бъде вратар. Този път - в хокея

Петър Чех пак ще бъде вратар. Този път - в хокея

Петър Чех пак ще бъде вратар. Този път - в хокея

Легендата на чешкия футбол и бивш страж на "Челси" и "Арсенал" Петър Чех се завърна на вратарския пост, но този път той заменя футболните бутонки с кънките за лед, предаде британският "Гардиън".

37-годишният чех, който през лятото се оттегли от професионалния футбол и пое ролята на технически директор в "Челси", е подписал договор с отбора на "Гилдфорд фининс", който се състезава във втората дивизия на английския хокей на лед.

„Надявам се, че ще мога да помогна на този млад отбор да постигне целите си за този сезон и ще опитам да спечеля колкото се може повече срещи, когато имам възможността да играя“, заяви Чех.

„След 20 години в професионалния футбол, за мен ще бъде страхотно преживяване да мога да участвам в играта, която обичах да гледам и да играя като дете“, добавя той, като поясни, че не е напуснал работата си в "Челси" и че ще практикува спорта в свободното си време.

С отбора на "Челси" Чех спечели четири титли на Англия, четири купи FA Cup, три титли от пъти Купата на Лигата и Шампионската лига в сезона 2011/2012 г.

Той държи и рекорда за най-много "сухи мрежи" във Висшата лига.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ