Пиронкова получи "уайлд кард" за основната схема на "Ролан Гарос"

Пиронкова получи уайлд кард за основната схема на Ролан Гарос

Пиронкова получи "уайлд кард" за основната схема на "Ролан Гарос"

Цветана Пиронкова е една от осемте състезателки при жените, които получиха „уайлд кард“ за основната схема на „Ролан Гарос“. Това ù осигурява правото да се включи в турнира без да преминава през квалификации, въпреки, че е под №132 в ранглистата. Пиронкова се изкачи до тази позиция след класирането си на четвъртфинал през миналата седмица, но тя по принцип не ѝ даваше право на участие, без да се яви и на квалификации. Президентът на Френската тенис федерация Бернар Гуидичели и турнирният директор Ги Форже обаче са дали шанс на българката. 

С „уайлд кард“ при дамите в основната схема на "Ролан Гарос" влиза и Южени Бушар, която заедно с Пиронкова са единствените тенисистки, които не са от Франция.

Българската тенисистка се завърна след 3-годишна пауза заради майчинството и стигна 1/4-финал на US Open за първи път в кариерата си. На „Ролан Гарос“ най-добрият й резултат е четвъртфинал през 2016 г., когато отстъпи на Саманта Стоусър (Авл). Последното участие на Цветана в Париж бе година по-късно и тя загуби от Елина Свитолина (Украйна) във втория кръг. 

„Огромно благодаря на френската федерация и на „Ролан Гарос“, че ми дадоха страхотната възможност да играя направо в основната схема на турнира тази година. За мен е истинска чест и истинско щастие, че ще мога да се върна на тези свещени кортове. Специални благодарности на Българската федерация по тенис и на г-н Стефан Цветков за оказаната помощ по този въпрос“, написа Пиронкова в Instagram.

При мъжете „уайлд кард“ за основната схема на „Ролан Гарос“ получават общо 8 състезатели - шотландският тенисист Анди Мъри и още 7 френски представители. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ