Пиронкова се класира за втория кръг на "Ролан Гарос"

Пиронкова се класира за втория кръг на Ролан Гарос

Пиронкова се класира за втория кръг на "Ролан Гарос"

Втората ракета на България в женския тенис Цветана Пиронкова се класира за втория кръг на Откритото първенство на Франция по тенис "Ролан Гарос", след като срази в два сета германката Андреа Петкович със 6:3, 6:3 за само час и 13 минути игра на корт №4 в красивия парижки комплекс. Българката надигра своята опонентка, която изигра дебютния си мач след едногодишна пауза. Въпреки това Цвети бе по-дейната на корта от двете и нанесе своите решителни удари в точните моменти, информира gong.bg

Мачът трябваше да започне в 12:00 ч. българско време, но обилният дъжд над френската столица забави срещата с два часа. Това е 13-о участие на Пиронкова в Париж, като досега осем пъти е преодолявала първия кръг на турнира от "Големия шлем". Последният път, когато пловдивчанката не успя да премине първото препятствие бе през 2013 г.

В днешния мач Цвети набързо дръпна в първия сет срещу Петкович с два пробива, като германката съумя да върне единия в хода на срещата, но в самия край Пиронкова нанесе пореден удар по съперничката си и затвори първия сет. Втората част стартира с нов брейк на българската тенисистка, но последва мигновен рибрейк от германката. Все пак в шестата част Пиронкова изигра превъзходен форхенд към основната линия и принуди Петкович да сбърка, за да поведе отново с пробив аванс, с което последва и затварянето на срещата с 6:3.

В следващия кръг от надпреварата Цвети Пиронкова на 99,9% е сигурно, че ще се изправи срещу Серина Уилиямс, която ще има задачата да отстрани Кристи Ан в дебютния си двубой във Франция. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ