нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

По пет смени на мач ще правят отборите на Европейското по футбол

Снимка: Shutterstock

Отборите, които участват на Евро 2020 ще имат право да ползват по пет смени на мач, а не обичайните три. Това реши окончателно изпълнителният комитет на европейската централа на свое заседание, информира gong.bg

Правилото за петте смени бе временно въведено заради породените от пандемията трудности при подготовката на съставите. В момента то се използва в европейските клубни турнири, квалификациите за световното първенство в Катар, както и в почти всички национални шампионати. 

"Причината правилото за петте смени да остане в сила е, че то се използва в започналите вече квалификации за световното първенство от март 2021 до март 2022 година, така че УЕФА прие то да се запази и за предстоящите финали на Евро 2020 през юни и юли 2021 година, финалите на Лигата на нациите през октомври 2021 година и плейаутите в Лигата на нациите през март 2022 година", посочиха от Нион. 

Освен това УЕФА реши да премахне ограничението от 30 % заетост на стадионите. Така всяка страна ще има право сама да определя какъв брой зрители да бъдат допускани на срещите от континенталния шампионат това лято. 

Относно Шампионска лига обаче не бе взето решение по предлаганите реформи във формата, които трябва да влязат в сила от 2024 година. Този казус ще бъде разгледан на следващото заседание на изпълнителния комитет на 19 април. 

още от Спорт