Победа след обрат за волейболистите ни срещу Франция

Победа след обрат за волейболистите ни срещу Франция

Победа след обрат за волейболистите ни срещу Франция

Българският национален отбор по волейбол записа забележителен обрат срещу Франция. Тимът ни обърна петлите от 0:2 до 3:2 (18:25, 23:25, 25:21, 25:23, 15:11) гейма в шестия си мач от Лигата на нациите.

 Състезателите на Силвано Пранди направиха немислимото след показаното в първите два гейма. В началото на срещата изглеждаше така, сякаш отборът ни няма никакви защитни сили срещу „петлите”, което обаче се оказа измамно. Отборът ни показа дух и характер, за да спечели втори мач от кампанията.

 България прекъсна серия от 5 поредни загуби от Франция на големи спортни форуми, като в последните 3 не беше печелил нито гейм. Днес след първата част тимът ни подобри представянето си на блок, което доведе не само до гейм, но и до спечелен мач срещу „петлите”.

Безспорен факт е, че и тимът на Франция не блестеше много, още повече, че отборът на Лоран Тили не беше в оптималния си състав.

 „Трикольорите” от своя страна бяха без Тодор Скримов, който получи контузия вчера. За сметка на това много силен двубой изнесе Розалин Пенчев. 

  До този момент тимът ни не се представяше много убедително в надпреварата. След победата на старта, „трикольорите” инкасираха четири поредни поражения. В Нинбо, втората седмица от турнира, възпитаниците на Силвано Пранди претърпяха загуба първо от домакините – Китай (0:3 гейма), а вчера и от Полша (1:3 гейма). В крайна сметка, в третия си мач в китайския град, волейболистите ни записаха победа.

  От 15 до 17 юни България е домакин на предстоящия турнир във Варна, където

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ