нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Половин Токио е против провеждането на Олимпийските игри

Губернаторът на Токио, Юрико Койке. /Getty Images

Малко над половината от жителите на Токио смятат, че отменените за догодина Олимпийски игри въобще не трябва да се провеждат. Това показва анкета на новинарските организации „Киодо“ и „Токио Ем Екс“, цитирана от „Банкок Поуст“.

Според резултатите от телефонното интервю, проведено в периода 26-28 юни, 51.7% от хората се надяват на ново отлагане на спортния форум или на неговата отмяна, докато 46.3% от респондентите очакват да се състои. Проучването е проведено, след като здравни експерти публично споделиха притесненията си относно безопасността на провеждането на събитието. Пред „Франс Прес“ губернаторът на японската столица, Юрико Койке, увери, че ще бъдат осигурени необходимите условия, въпреки пандемията от коронавируса и обеща „120-процентови усилия“ за това.

Към момента се очаква откриването на Олимпийските игри да се проведе на 23 юли 2021-ва. По-рано от Международния олимпийски комитет предупредиха, че втора отмяна не би била възможна и дори забавянето с една година е създало значителни финансови и логистични проблеми.

още от Спорт