ПьонгЧанг 2018: Мишел Гизин спечели злато в алпийската комбинация

ПьонгЧанг 2018: Мишел Гизин спечели злато в алпийската комбинация

ПьонгЧанг 2018: Мишел Гизин спечели злато в алпийската комбинация

Швейцарката Мишел Гизин спечели олимпийската титла в алпийската комбинация на олимпийските игри в Пьонгчанг. Световната вицешампионка завърши с общо време 2:20.90 минути след третмясто в спускането за 1:40.14 минута и солидно каране и в слалома за 40.76 секунди. Така тя заслужи първо олимпийско отличие в кариерата си.

Със среброто се окичи Микаела Шифрин от САЩ, която остана на 97 стотни от секундата зад шампионката. В ПьонгЧанг тя вече взе титлата в гигантския слалом, а това е общо трети олимпийски медал в кариерата ю след златото в слалома в Сочи 2014.

Трета на 1,44 секунда финишира световната шампионка в комбинацията Уенди Холденер (Швейцария). Тя беше десета след спускането, но с най-бързо време в слалома си осигури второ олимпийско отличие в Република Корея след среброто в индивидуалния слалом.

Американската звезда Линдзи Вон, трикратна световна шампионка в дисциплината, преживя истинска драма в последното си състезание на олимпийски игри. Тя беше лидерка след първия манш в спускането, но пропусна врата в слалома и така сложи разочароващ финал на своето участие в ПьонгЧанг.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ