Прекратиха мач от Шампионска лига заради расистки скандал

Прекратиха мач от Шампионска лига заради расистки скандал

Прекратиха мач от Шампионска лига заради расистки скандал

Мачът на „Пари Сен Жермен“ срещу „Истанбул Башакшехир“ ще продължи днес, след като вчера бе прекратен заради расистка проява на четвъртия съдия, румънеца Себастиан Колтеску.

Според играчите от гостуващия турски отбор той е обидил помощник-треньора Пиер Уебо, пише „Би Би Си“.

В знак на протест футболистите от тима напуснаха терена, а след това същото направиха и домакините от ПСЖ, които по-късно бяха готови да се върнат на терена, за разлика от гостите от „Истанбул Башакшехир“.

Инцидентът се случи в 14-ата минута от първото полувреме, именно оттам ще продължи двубоят в днешния ден, но с нов екип от длъжностни лица. Рефер ще бъде нидерландецът Дани Макели, а негови помощници ще са сънародникът му Марио Дикс, както и полякът Марчин Бониек. За четвърти съдия е определен Бартош Франковски.

От УЕФА обявиха, че незабавно ще започне разследване по случая.

Подкрепа към истанбулския отбор бе демонстрирана в социалните мрежи в минутите след прекъсването на мача. „Кажете не на расизма. Уебо, с вас сме“, написа нападателят на ПСЖ Килиан Мбапе.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че вярва, че УЕФА ще предприеме необходимите действия във връзка със сканадала. „Ние сме безусловно против расизма в спорта и във всички области на живота“, отбеляза той в Twitter.

Днес профилът на Колтеску в Instagram бе хакнат, а на мястото на профилната му снимка се появи ликът на Уебо. В описанието на акаунта пък се появиха имената на хакери от Турция, които сами разкриха самоличността си и поставиха хаштаг „не на расизма“.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ