Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Първи зимен спорт става част от Нестле за Живей Активно!

Нестле за Живей Активно! разширява своя обсег и от настоящата година Българска федерация по биатлон става част от голямото семейство на най-мащабната кампания за спорт и балансирано хранене у нас. Това е и първият зимен спорт, който ще се включи в инициативата. Като част от партньорството Нестле България ще подпомогне дейността на 16 спортни клуба по биатлон, като осигури оборудване, което да се използва както за тренировки на бъдещите шампиони, така и по време на състезания.

„Водени от стремежа си да мотивираме все повече българи да се хранят балансирано и да се движат повече, включихме в Нестле за Живей Активно! и един спорт, който е не само многокомпонентен, но и възпитава важни навици у подрастващите. Също така това е и първият зимен спорт, част от инициативата, защото е важно хората да се движат постоянно без значение от сезона“, сподели Нели Ангелова, Директор Комуникации на Нестле Югоизточен пазар.

Биатлонът е Олимпийски зимен спорт, който комбинира ски бягане и стрелба с малокалибрена пушка на 50 метра. Съчетаването на двата спорта, които са различни по своята същност, налага придобиване на умения и навици както на физическо, така и на психическо ниво при младите. Това е активност, която носи не само ползи за здравето, но и много емоции, както за практикуващите го, така и за зрителите.

„Като човек, израснал със спорта, за мен той е начин на живот. Вярвам, че е много важно да мотивираме младите да спортуват, защото спортът е в основата на всичко. Именно затова много се радваме, че Българска федерация по биатлон се включва в инициативата Нестле за Живей Активно! и заедно ще имаме възможност да популяризираме ползите от движението сред българите“, каза Екатерина Дафовска, най-успялата българска биатлонистка, двукратен Олимпийски шампион и президент на БФ Биатлон.

още от Спорт
15
Неделя
Декември