Първи зимен спорт става част от Нестле за Живей Активно!

Първи зимен спорт става част от Нестле за Живей Активно!

Първи зимен спорт става част от Нестле за Живей Активно!

Нестле за Живей Активно! разширява своя обсег и от настоящата година Българска федерация по биатлон става част от голямото семейство на най-мащабната кампания за спорт и балансирано хранене у нас. Това е и първият зимен спорт, който ще се включи в инициативата. Като част от партньорството Нестле България ще подпомогне дейността на 16 спортни клуба по биатлон, като осигури оборудване, което да се използва както за тренировки на бъдещите шампиони, така и по време на състезания.

„Водени от стремежа си да мотивираме все повече българи да се хранят балансирано и да се движат повече, включихме в Нестле за Живей Активно! и един спорт, който е не само многокомпонентен, но и възпитава важни навици у подрастващите. Също така това е и първият зимен спорт, част от инициативата, защото е важно хората да се движат постоянно без значение от сезона“, сподели Нели Ангелова, Директор Комуникации на Нестле Югоизточен пазар.

Биатлонът е Олимпийски зимен спорт, който комбинира ски бягане и стрелба с малокалибрена пушка на 50 метра. Съчетаването на двата спорта, които са различни по своята същност, налага придобиване на умения и навици както на физическо, така и на психическо ниво при младите. Това е активност, която носи не само ползи за здравето, но и много емоции, както за практикуващите го, така и за зрителите.

„Като човек, израснал със спорта, за мен той е начин на живот. Вярвам, че е много важно да мотивираме младите да спортуват, защото спортът е в основата на всичко. Именно затова много се радваме, че Българска федерация по биатлон се включва в инициативата Нестле за Живей Активно! и заедно ще имаме възможност да популяризираме ползите от движението сред българите“, каза Екатерина Дафовска, най-успялата българска биатлонистка, двукратен Олимпийски шампион и президент на БФ Биатлон.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ