Роналдо дари медицинско оборудване на болници в Португалия

Роналдо дари медицинско оборудване на болници в Португалия

Роналдо дари медицинско оборудване на болници в Португалия

Кристиано Роналдо и агентът му Хорхе Мендес дариха медицинско оборудване на лечебни заведения в родната на футболиста Португалия, предаде „Индипендънт“.

Две отделения на болницата „Санта Мария“ в Лисабон са получили 20 легла, респираторни апарати, инфузионни помпи, спринцовки и монитори за сърдечен ритъм. Дарение получи и отделение на „Санто Антонио“ в Порто.

По-рано този месец испанско издание разпространи фалшивата новина, че играчът на „Ювентус“ е превърнал хотелите си в полеви болници.

По данни на платформата France Football за 2019 година със своите заработени 109 млн. паунда той е вторият най-високо платен футболист в света след нападателя на испанския гранд „Барселона“, Лионел Меси, който, от своя страна, дари 1 млн. долара на клиники в Барселона и родната му страна Аржентина.

До момента Португалия, която обяви извънредно положение миналата седмица,  е докладвала за над 2300 заболели от COVID-19 и 30 починали. Премиерът Антонио Коста заяви, че правителството се подготвя за увеличаване на случаите и вече е купило от Китай 500 респираторни апарата, както и 4 млн. медицински маски.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ