Румънката Симона Халеп окупира върха в женския тенис, няма кой да я бутне до края на годината

Manager News

Румънката Симона Халеп за втори пореден път ще завърши годината като водачка в световната ранглиста по тенис. 27-годишната Халеп излезе на върха за първи път на 9 октомври 2017-а, след като спечели 27-ата си титла на турнира в Пекин.

На 29 януари тази година румънката отстъпи за четири седмици водачеството в ранглистата на датчанката Каролин Вожняцки, но на 26 февруари тя отново се върна начело. В края на сезона Халеп ще бъде водачка в класацията на WТА общо 53 седмици, което е десети резултат в историята на женския тенис.

"Това е голяма чест за мен да завърша сезона на първо място в световната ранглиста. А аз постигам това за втори път, което е особено ценно за мен. Гордея се, че направих така моето име да се намира заедно с имената на велики тенисистки, които са завършвали годината като номер 1", каза Халеп.

През юни румънката триумфира на "Ролан Гарос" и завоюва първа титла в кариерата си от Големия шлем, а в началото на годината достигна до финала на Откритото първенство на Австралия.

Тази седмица Симона Халеп ще участва на турнира за Купа "Кремъл" в руската столица Москва.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ