Съдбата на Кубрат Пулев няма да се реши днес

Съдбата на Кубрат Пулев няма да се реши днес

Съдбата на Кубрат Пулев няма да се реши днес

Решението на Спортната комисия на щата Калифорния за лиценза на Кубрат Пулев няма да стане ясно днес (14 май), научи bTV

Заседанието на Комисията трябва да започне в 20:00 ч. българско време, но на него само ще бъдат изслушани показанията на засегнатите страни. След това осемте членове ще имат 6 работни седмици (48 дни), в които да се произнесат. 

Кубрат Пулев ще се изправи пред Спортната комисия на щата по две обвинения.

Първото идва от репортерката Дженифър Равало, известна като Кралицата на голото суши. След мача на българина срещу Богдан Дину в Коста Меса, Калифорния, тя взе интервю от боксьора, което завърши с целувка. Дни след това Равало заяви, че приема действията му за тормоз и нае известната адвокатка Глория Олред, за да защитава правата ѝ.

Вторият казус, в който е заместен Кобрата е обвинението за неправомерен удар, който е повлиял на крайния развой на мача. Съперникът му Богдан Дину пледира, че е бил ударен в тила в 7-ия рунд, преди да бъде нокаутиран.

В момента Пулев е със спрян лиценз за щата Калифорния до произнасяне на решението на Спортната комисия. Ако тя реши да потвърди санкцията си, българинът ще може да се боксира във всички други държави в света, без САЩ.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ