Северна Корея отказа участие в Олимпийските игри в Токио

Северна Корея отказа участие в Олимпийските игри в Токио

Северна Корея отказа участие в Олимпийските игри в Токио

Северна Корея стана първата държава, отказала да участва в лятното издание на Олимпийските игри в Токио заради коронавируса – решение, което подчертава предизвикателствата пред Япония, докато се бори да организира големия спортен форум на фона на бурна пандемия, предаде „Асошиейтид прес“.

На уебсайта на Министерството на спорта на Северна Корея бе обявено, че Националният олимпийски комитет е решил да не участва в Игрите, за да защити спортистите от „кризата в общественото здраве, причинена от COVID-19“.

Пандемията вече отложи с една година Олимпийските игри, които бяха насрочени за 2020 година, а организаторите се опитват да въведат превантивни мерки срещу разпространението на заразата, включително забрана за международни зрители, за да се гарантира безопасността на атлетите и на японците.

Все още има опасения, че спортното събитие може да влоши ситуацията с коронавируса, а нарастващият брой на случаите и бавната имунизация повдигат въпроса дали Игрите изобщо трябва да се проведат.

През 2018 г. Северна Корея изпрати 22-ма свои спортисти за зимната Олимпиада в съседна Южна Корея заедно с правителствени служители, журналисти, изпълнители и група от 230 жени, която да насърчава състезателите да се представят добре в дисциплините, в които се съревновават.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ