Шумахер в болница за "тайно лечение"

Шумахер в болница за тайно лечение

Шумахер в болница за "тайно лечение"

Легендата на Формула 1, Михаел Шумахер е настанен в болница "Жорж Помпиду" в Париж за "тайно лечение", съобщиха френски медии и хвърлиха в смут многобройните почитатели на Шуми, който продължава да е в тежко състояние след ски инцидент, при който изпадна в кома.

Вестник "Пазириен" успокои страховете за евентуално влошаване на състоянието му, като съобщи, че става дума за трансплантация на стволови клетки, чиято цел е да засили имунитета на Шумахер. Процедурата ще извърши френският хирург проф. Филип Менаж.

Седемкратният шампион във Формула 1 не е виждан публично от 2013 година насам, когато претърпя инцидента по време на ски ваканция.

Бившият състезател, който през януари навърши 50 години, бе откаран до болницата в Париж с жълто-синя линейка с женевска регистрация вчера следобед, пише Sky News.

Той е приет в сърдечно-съдовото отделение, посочва френският вестник още, но без да  разкрива източниците си.

Трансплантацията на стволови клетки включва замяната на увредени със здрави от кръвта или костния мозък. Лекарят, на който е поверена интервенцията е смятан за светило в областта си. Той е един от най-изявените кардиохирурзи и специалист по лечение на сърдечна недостатъчност, използвайки стволови клетки.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ