Собственикът на "Левски" да се избере с електронно гласуване, предлага Божков

Собственикът на Левски да се избере с електронно гласуване, предлага Божков

Собственикът на "Левски" да се избере с електронно гласуване, предлага Божков

Васил Божков предложи собственикът на "Левски" да бъде определен с електронно гласуване. То ще се проведе под формата на анкета, в която феновете да споделят дали са "за" или "против" идеята. "Когато един премиер се страхува или не може да се подпише, идва време за избори", написа във Фейсбук Божков. 

 

 

Финансовата криза в "Левски" настъпи след промените в Закона за хазарта през януари. Те засегнаха основния спонсор на клуба - компания за лотарийни игри, собственост на Божков. Оттогава "сините" се издържат от дарения и продажба на билети, абонаментни карти и артикули. Феновете на "Левски" поискаха съдействие от Бойко Борисов за отмяна на запорите върху сметките, по които Божков спонсорира клуба. Премиерът обаче заяви, че държавата би помогнала на "сините", но само при смяна на собствеността.  

Миналата сряда Божков се опита да джироса мажоритарния пакет акции на премиера Бойко Борисов, но премиерът категорично отказа да ги приеме. Няколко дни по-късно Попов, който е собственик на мажоратирания пакет (близо 87%) от акциите на "Левски", обяви в ефира на bTV, че е разговарял с Наско Сираков, който се е съгласил да поеме отговорността за собствеността на "сините". 

Божков, срещу когото има повдигнати 11 обвинения, включително за организиране на престъпна група, и в момента се намира в Обединените арабски емирства, активно използва социалната мрежа, за да контактува с България. В петък той публикува кореспонденция с потребител на име Vladi Goranov като доказателство за това, че е поддържал контакт с финансовия министър Владислав Горанов  по отношение на хазарта. А няколко дни по-късно той публикува и паметна записка от срещата си с Кирил Домусчиев, провела се на 10 юли миналата година. Според поста на Божков, двамата са се договорили за мащабна рекламна сделка между  „Национална лотария“ АД, „Ню геймс“ АД и „Нова броудкастинг груп“ ЕООД, а срещата била осъществена под натиска на премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов. 

Коментар по темата дойде и от прокуратурата. "Случващото се с бизнесмена Васил Божков е поредна серия, която съм гледал няколко пъти. Той прави широк спектър от неща. Първото е да се опита да дестабилизира държавата, за да стане политическа конфигурация, която да му свърши работа. Така стана и с Цветан Василев. Дано Божков не го постигне. Да не забравяме, че всеки е невинен до доказване на противното в съда. Ако г-н Божков иска да каже нещо, да заповяда – ние нямаме смъртна присъда", заяви вчера главният прокурор Иван Гешев по повод публикациите от последните дни на Васил Божков.  

А докато спорът за акциите и финансирането на "Левски" продължава, основният източник на средства за клуба за последните 3 месеца се оказаха феновете. Съобщението за това излезе на официалната страница на "сините" във Фейсбук.  В периода от февруари до април "Левски" е генерирал приходи от близо 2 млн. лева, като привържениците на отбора са събрали над 1 милион и 700 хиляди лева, което е 88 % от всички приходи. Средствата са дошли под формата на дарения, артикули, билети и абонаментни карти. От друга страна, разходите на "сините" са близо 2 милиона и 243 хиляди. От тях 47% са за заплати, осигуровки и данъци, 16% разходи към НАП и 14% организация за мачовете на първия отбор. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ