Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Спортната индустрия ще търпи загуби от 60 млрд. долара заради COVID-19

Снимка: Getty Images

Безпрецедентното въздействие на пандемията от коронавирус върху спортната индустрия ще се усеща през цялата година, заяви пред CNBC компания за анализ на спортни данни.

Масовите събития от март, включително спортните събития, бяха отменени или отложени в опит да се контролира разпространението на коронавирус, при който загинаха най-малко 302468 души и бяха заразени над 4,4 милиона души по целия свят.

„Този ​​ефект ще се усеща през цялата година, като се предполага, че рецесията в световната спортна икономика вероятно ще бъде между 50% и 60%“, заяви Дейвид Лампит, управляващ директор на Sportradar. И изчисли, че щетите вероятно ще бъдат за 60 милиарда долара в световен мащаб.

Феновете вече могат да гледат мачовете онлайн, тъй като спортните събития постепенно се рестартират на празни стадиони. Германската Бундеслига ще възобнови играта си този уикенд, а южнокорейската Лига К започна да играе мачове миналата седмица. Съдържанието от Лигата е купено в 37 страни - нещо, което никой не е очаквал, а особено засилено търсене се наблюдава в Европа, Китай и Австралия.

„През втората половина на годината ще има огромно количество спортове на живо. Ще бъде интересно да се види как всички тези спортни състезания се състезават помежду си на този етап”, казва Лампит, прогнозирайки излишък на спортно съдържание, предавано на живо през 3-то и 4-то тримесечие на тази година. И признава, прогнозата му до голяма степен ще зависи от това как се развива ситуацията с коронавируса.

 

още от Спорт