Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Световен шампион по колоездене влиза в затвора за трафик на наркотици

Джак Бобридж. Снимка: Guliver/Getty Images

Световният шампион в колоезденето Джак Бобридж бе осъден на четири години затвор за търговия с наркотици, предадоха световните агенции. 29-годишният австралиец, който спечели сребърни медали в отборното преследване на последните две Летни олимпийски игри, преди да се откаже в края на 2016, бе арестуван преди две години в Пърт, Австралия по обвинения в търговия на екстази, след като негов приятел бил хванат с наркотика в нощен клуб.

Съдът в Пърт призна трикратния световен шампион за виновен в доставянето на стотици таблетки екстази до бившия професионален колоездач Алекс Макгрегър. Защитата на Бобридж пледира невинен.

"Вие бяхте един невероятен колоездач. Това е абсолютна трагедия“, заяви в емоционална реч съдията по делото Стивън Скот при произнасянето на присъдата. Със съжаление, Скот обобщи, че шампионът е паднал в капана на „партитата, наркотиците и алкохола“, докато е бил все още елитен колоездач, но пристрастеността му не е била извинение за снабдяването им в обществото.

Бобрдиж бе осъден на четири години и шест месеца и може да бъде освободен при добро поведение след две години и шест месеца. В своята забележителна и успешна кариера, Бобридж кара в четири версии на Джиро д‘Италия и спечели на четири пъти Игрите на добра воля.

 

 

още от Спорт
11
Сряда
Декември