нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Тайбе Юсеин извоюва втори олимпийски медал за България от игрите в Токио

Снимка: Getty Images

Тайбе Юсеин донесе втория медал за България от Олимпиадата в Токио. С безапелационна победа тя спечели бронзовия медал в категория до 62 килограма в женския турнир по борба. Българката размаза с технически туш (10:0) рускинята Любов Овчарова само за 56 секунди. 
 
След днешния успех женската ни борба вече може да се похвали с четири олимпийски медала - два на Станка Златева от Пекин 2008 и Лондон 2012, както и един бронз на Елица Янкова от Рио 2016, за да дойде сега и отличието на Тайбе Юсеин, предава gong.bg.

"Много съм щастлива! Все още не мога да осъзная какво постигнах, но след няколко дни в България се надявам да усетя. Наставленията към мен бяха да наказвам всяка грешка. Нямах право на пропуск, защото не се знаеше дали ще има следваща грешка от нейна страна", каза Тайбе Юсеин след мача пред БНТ. 

"В момента не ме е яд за вчера срещу японката. Това коментирахме и с треньора. Направих всичко, каквото можах. Тя не сбърка. Щастлива съм, че днес успях да покажа каквото мога. Да съм жива и здрава за Париж, в вече каквото е писано, това ще стане", каза още тя. 

още от Спорт