Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Тайни агенти на УЕФА ще следят публиката на мача с Англия за расистки изяви

Снимка: Guliver/Getty Images

УЕФА ще "внедри" тайни агенти сред българската публика на стадион "Васил Левски" за мача на националите с Англия на 14 октомври, които ще следят за расистки прояви на феновете.

Трима представители на FARE (Football agains racism in Europe) ще се смесят с публиката и ще докладват единствено за скандирания на расистка основа. Те ще имат директна връзка с официалния пратеник на УЕФА по проблема, който ще седи до дежурния делегат на стадиона. При регистриране на такива изяви веднага ще бъде задействан тристепенния протокол на евроцентралата в такива случаи. Първата му стъпка е спиране на мача, последвано от предупреждение от говорителя на стадиона. При следващ случай отборите ще имат право да се приберат в съблекалнята и едва при третия, мачът ще бъде прекратен.

Английските национали вече заплашиха, че няма да се съобразят с протокола, а при първа проява на расизъм ще излязат от терена. Заради предишни подобни провинения на българската публика вече е в сила санкция, според която 5000 места от стадиона ще бъдат затворени.

още от Спорт
26
Сряда
Февруари