Теодор Салпаров се сбогува с волейбола: България, за мен беше чест!

Теодор Салпаров се сбогува с волейбола: България, за мен беше чест!

Теодор Салпаров се сбогува с волейбола: България, за мен беше чест!

След 20 години в националния отбор, либерото на националния отбор по волейбол - Теодор Салпаров официално обяви, че е изиграл последния си мач за „лъвовете“. С прочувствено послание в социалните мрежи той се сбогува със съотборниците и почитателите.

Салпаров се оттегля от тима след 20 години в него, бронзови медали от световно (2006 г.), европейско първенство (2009 г.) и Световна купа (2007 г.). Заедно с "лъвовете" той игра на олимпийските игри в Пекин през 2008 г. и в Лондон през 2012 г. Мачът срещу Германия на полуфинала на квалификацията за олимпийските игри в Токио беше последният, в който той носеше фланелката на националния отбор, информира bTV.

„Скъпи приятели, дойде време да обявя официално и тук, че вчерашният мач беше последният за мен и Виктор Йосифов с фланелките на Националния отбор! Не ми е лесно да опиша всички години и емоции, които са събрани в душата ми и да ви ги предам в няколко изречение, но ще опитам. Влязох в отбора, когато бях едва на 17, сега съм на 37. По-голямата част от живота ми до момента е преминала там. С момчетата често сме прекарвали повече време заедно отколкото с близките си. Докато играем за флага през тези години ние израствахме, родиха се децата ни, едни идваха - други си отиваха, но едно не се промени - желанието ни да прославяме България с успехи!“, казва Салпаров.

И съобщава къква е равносметката за него в отбора: бронзови медали на Световното Първенство 06’ в Япония, бронзови медали на Световната купа 07’ отново в Япония, бронзови медали от Европейското първенство 09’ в Турция, участие на две поредни Олимпийски игри - 08’ в Пекин с 5то място в класацията и 12’ в Лондон с 4то място.

„Ние отдавна сме качени на по-важната почетна стълбичка! Тази на нашите фенове и българите, които винаги са ни подкрепяли по трибуните и пред екраните! Тя разбира се е по-важна от всеки медал и отличие, защото любовта на хората не се подарява, тя се заслужава! Благодаря ви българи, за цялата любов, с която сте засипвали мен и момчетата по време на нашите големи и малки победи, но и по време на нашите големи и малки загуби също така! Простете ни, че не успяхме да се класираме за тази Олимпиада! Повярвайте, ние много искахме да ви зарадваме! За мен щеше да бъде пък още покрасиво да завърша кариерата си в Националния отбор с трето участие на Олимпиада, но такива са правилата. Животът продължава! И така, днес - след толкова години на труд, преодоляване, 5 тежки операции на краката, след толкова емоции, радости и сълзи, аз - Теодор Салпаров, казвам довиждане на фланелката си в Националния отбор и отстъпвам място на по-младите! Моля се поколенията, които идват след нас да ни донесат още много поводи за гордост! Момчета, обичам ви! България, за мен беше чест! Искрено ваш N13!“, гласи съобщението на Теодор Салпаров.

Освен него, последен мач за националния тим изигра и централния блокировач Виктор Йосифов. Той изигра първия си официален мач за "лъвовете" през 2009 г., когато отборът стана трети в Европа, а самият Йосифов - най-добър на своя пост.  

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ