Травмата на Биляна Дудова не застрашава спортната й кариера

Травмата на Биляна Дудова не застрашава спортната й кариера

Травмата на Биляна Дудова не застрашава спортната й кариера

Към днешна дата няма никаква опасност за живота на пациентката, не е засегната инервацията, мускулатурата или каквото и да е от двигателната активност на лявата й ръка. Раната няма да попречи за бъдещето на спортната й кариера. Това обясни на брифинг пред журналисти, доц. Антоний Филипов, началник на Клиниката по обща и ендоскопска хирургия, в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“, който лично е обработил хирургично раната.

Дудова е била приета в болницата на 21 май, между 20:00 и 21:00 часа. Спортистката беше приета с порезна рана в лява предмишница, без засягане на съдово-нервен сноп или на магистрални кръвоносни съдове., Самата рана е била с давност 15 часа. Вчера пациентката е била превързана отново, а днес, преди обяд, беше изписана от болницата в отлично състояние. При изписването Биляна Дудова е била напълно спокойна и си е тръгнала от лечебното заведение на собствен ход, поясни доц. Филипов

На журналистически въпрос дали раната ще попречи на Биляна Дудова да спортува, доц. Филипов беше категоричен, че това няма да се случи. Той допълни все пак, че с оглед на мястото, на което е била раната, пациентката е извадила късмет, че няма да има никакви допълнителни последствия.

От УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ са предложили да извикат психолог във връзка с инцидента с известната ни спортистка, но от Българската федерация по борба са предпочели да работят с техен психолог.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ